Perquè fracassa Linux als escriptoris de les grans empreses?

El fet que la família de sistemes operatius basats en Unix (Linux, per exemple) no ha pogut ocupar un lloc important a l'escriptori dels PCs de les grans organitzacions no te res a veure amb la tecnologia i tot a veure amb les persones i el processos.

L'usuari mitjà d'una organització, com per exemple la Generalitat, no es veuria afectat en absolut si entrés algú al seu despatx i substituís el seu PC Windows de sota la seva taula per un altre amb Ubuntu, per exemple, sempre i quan el nom d'usuari i contrasenya segueixin idèntics i que les aplicacions configurades per iniciar-se a l'arrencada així ho fessin.

I aquesta condició fa preguntar-me que si, al menys en teoria, s'estalviarien unes sumes ingents aquestes organitzacions, com és que no passa arreu?

La resposta deu ser que els elements responsables de les TIC de la majoria de les grans empreses estan dominats per persones de les quals la imatge, el prestigi professional, depèn de conèixer Windows. Demanar que migrin a Ubuntu, per exemple, deu ser com si demanéssim a un votant del PP que es passi a ERC. Simplement no passarà.

I si la Junta Directiva decideix que ha de ser, bé doncs, ben segur que hi haurà tot un seguit de fallades crítiques, molt cares, i tot per culpa del Linux. Fins que a la Junta li torni el sentit comú. En resum, és conseqüència senzillament i inevitable de la naturalesa humana... si no alinees la teva tecnologia amb els valors dels encarregats de fer-la funcionar, no funcionarà.

És a dir, si no es canvien es responsables, mai podrà prendre's la decisió racional que cal.

Comentaris

Papitu ha dit…
Hi ha una manca absoluta de voluntat per repensar les coses. Mentalitats tancades que confonen el programari lliure amb l'anarquia i la disbauxa. Mentrestant cada d'any aboquem milers de milions a microsoft. Quina llàstima!

Entrades populars d'aquest blog

Canvi radical de l'estat espanyol: un repte inassumible?

La llengua perilla: Culpables? Els catalans!

Que la IMprudència no ens faci traïdors!