Contra la Constitució (II)

El "Compromís per Catalunya" de Montilla

“La Generalitat de Catalunya sempre ha acatat les sentències del Tribunal Constitucional. Ara bé, no dubtin, si d’aquest pronunciament del Constitucional en sortís disminuït l’autogovern de Catalunya, les institucions i les forces polítiques catalanes sabran treure’n les conclusions pertinents per orientar la seva acció política institucional. Aquest Govern, i jo com a President el primer, defensarà l’autogovern de Catalunya amb la màxima fermesa, sense renúncies.”

El President ha expressat que defensarà l’Estatut “amb la màxima fermesa, sense renúncies”. Si el TC minva l’autogovern, només hi haurà una sortida... modificar la Constitució espanyola. Però per a fer això, caldrà el concurs de PSOE i PP, cosa actualment i previsiblement impossible.

D’això n’és plenament conscient el President i el seu Govern. Per tant, quan diu que defensarà l’Estatut amb la màxima fermesa i sense renúncies, només pot significar una cosa: defensar l’autogovern més enllà de la Constitució espanyola... ergo, declarar la independència de Catalunya.

Pot ser que sigui així? Pot ser que, conscientment, en Montilla està considerant la possibilitat de declarar la independència de forma unilateral, a l’estil d’en Macià? Ho dubto. Però cal que s’apliquin totes les pressions per a que mantingui el seu compromís, que sigui ell que mostri que trenca la seva paraula, com molts líders socialistes. Aleshores, serà el nostre moment.

Ara bé, aquest ‘moment’ trigarà en arribar. Però “de mica en mica, s’omple la pica”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Canvi radical de l'estat espanyol: un repte inassumible?

La llengua perilla: Culpables? Els catalans!

Que la IMprudència no ens faci traïdors!