Som una colla d'imbècils : sionistes, antisionistes i altres bestioles

El poble català és la hòstia, la hòstia d'imbècils. No sé com ens ho fem, però sembla que sigui a propòsit que cerquem qualsevol tema, sobre tot d'assumptes aliens i/o estrangers, per barallar-nos, i així alienar-nos per acabar enemistats i sense ganes de trobar el que ens uneix. Els nostres enemics s'estan petant.

No m'amagaré que crec que els israelians s'equivoquen, que els àrabs tenen un llarg historial de colonialisme per part d'occident. També sé que aquests no son sants. Ja n'he parlat, tant amb en Jaume Renyer com amb en Rubén Novoa, personalment i virtual. També ho he publicat al bloc. Però el que mai faré és entrar en un carreró en que ens aboquem a l'enemistat, al menys per part meva. M'agradaria que tots plegats ho entenguéssim. A més a més, alguns han de saber que, qui viu per l'espasa...

Au, ara ja podeu flamejar-me tot el que voleu...

Comentaris

Anònim ha dit…
Estic d'acord. Hi ha gent que juga a fer l'heroi, i es posa en conflictes i en territoris dels que no en té ni idea. Per exemple, molts es queden de pedra quan se'ls hi diu que el programa dels palestins, des del primer dia fins avui, expressa, en el punt número 1, que l'Estat d'Israel ha de desaparèixer, i que es neguen a entrar en cap mena de negociació.
És a dir: els que des d'aquí demanen negociació en aquest conflicte, més que imbècils (que també), son ocellets que van fent piu piu.
YuriBCN ha dit…
Benvolgut Anònim: gràcies pel teu comentari.

Tens tota la raó, es posen en coses que no en tenen idea, tant per una banda com per l'altra.

Abans de mirar-s'ho des d'un únic punt de vista miop i adoptar una visió simplista d'un problema complex i convuls, cal entendre el context global i de fons.

Per començar, la primera simplificació és fer sinònims antisionisme i antisemitisme, i a més, amb la crítica vers les polítiques de l'estat d'Israel. Per altra banda, la simplificació de considerar el mateix al poble palestí, la Autoritat nacional palestina, Hamas i la OLP.

Els pobles de Palestina i d'Israel, les persones humanes, són les víctimes d'una sèrie de cagades per part dels britànics, les Nacions Unides, els governs dels estats àrabs veïns i de successius governs d'Israel i de Palestina, cada cagada amb la seva explicació, cada part amb les seves raons, però que no duen a una solució del problema.

Sí, tens raó: hi ha un punt en el programa "dels palestins", o millor dit de la OLP, que exigeix la nul·litat de l'estat d'Israel, el qual s'interpreta com la demanda de la seva destrucció. De Hamas no cal ni parlar-ne. Però per altra banda, es podria contrastar amb el principi que regeix l'establiment de l'estat d'Israel, de la terra promesa per Déu als jueus, i que per tant és "seva" per dret diví. Com a agnòstic, ho trobo particularment inacceptable que aquest principi pugui regir les vides de milions de persones, siguin de la ètnia que siguin.

I els detalls continuen i continuen, els uns a favor d'una banda, els altres a favor de l'altra, i així ad infinitum. Per això, advoco que no sigui una barrera en l'enteniment entre nosaltres i que puguem treballar junts per la nostra nació, que prou feina tenim!

Entrades populars d'aquest blog

Canvi radical de l'estat espanyol: un repte inassumible?

La llengua perilla: Culpables? Els catalans!

Que la IMprudència no ens faci traïdors!