Que mogui fitxa CDC

Quina manca de visió històrica, quin curt-terminisme i impaciència! Hem experimentat tot el ventall d'aliances polítiques per a formar governs. 1980: CiU forma govern amb els vots a favor de CDC, UDC, UCD i ERC, i els contraris de PSC, PSUC i PSA; 1984: CDC-UDC-AP-ERC a favor / PSC-PSUC en contra; 1988: CDC-UDC / PSC-IC-ERC (AP i CDS s'abstenen); 1992: CDC-UDC / PSC-IC-ERC (PP s'absten); 1995: CDC-UDC / ERC-ICV (PSC i PP s'abstenen); 1999: CDC-UDC-PP / PSC-ICV (ERC s'absten); 2003: El tripartit forma govern amb els vots a favor de PSC-ERC-ICV i els de CDC-UDC-PP en contra; 2006: PSC-ERC-ICV / CDC-UDC-PP-C's.

Ara una reflexió: en quines legislatures s'ha apropat més el govern de Catalunya a l'espanyolisme més ranci d'UCD, d'AP i de PP? I en quines s'ha fet plantejaments més sobiranistes, d'auto-govern en lloc de plantejaments de “motor d'Espanya”?

Si de veritat es vol la unitat nacional, el que cal és que TOTS els actors se'n adonin d'una vegada dels seus propis errors del passat, que els acceptin i els denunciïn com a tals. Si la CiU d'avui realment ha de ser més sobiranista que la d'antany, aquella de l'últim govern de CiU que es va recolzar en el PP d'Aznar, que es declari obertament i pública per la independència, que es desmarqui d'una vegada dels seus socis unionistes i aposti de veritat per l'alliberament nacional!

Perquè sempre ha de ser ERC que carregui amb les neules quan, acceptem-ho, és el partit d'orientació nacional minoritari? Ja està bé! Que moguin fitxa en Mas i en Puig i la resta de CDC!

Comentaris

Anònim ha dit…
Un partit que està a l'oposició no és mai qui primer ha de moure fitxa. Esquerra hem de ser coherents i anar en coalició a les europees amb el PSC i el PSOE. Aquesta és la nostra aposta estratègica. Ningú no entendria que anessim amb el govern a l'executiu i amb l'oposició a les eleccions. Seria equizofrènic.
YuriBCN ha dit…
Segons el DIEC, l'esquizofrènia és una "Psicosi caracteritzada per una dissociació de les funcions psíquiques i la pèrdua de contacte amb la realitat"

Sona a quelcom, oi? I no és pas perquè hi hagi acord de govern, que per cert diria que és la fitxa que ha mogut fa dues legislatures ERC. Si CDC vol fer un canvi de joc, que plantegi quin vol fer!

El que dic és que "TOTS els actors se'n adonin d'una vegada dels seus propis errors del passat, que els acceptin i els denunciïn com a tals". És a dir, que acceptin la realitat i no inventin escenaris que s'adapten als interessos partidistes puntuals en lloc de la realitat de les necessitats de la nostra nació.

Per altra banda, respecte de les eleccions europees, vull fer referència al meu article Govern no és partit i viceversa, en el que puntualitzo que en un govern de coalició, dos o més partits acorden un programa de govern i quins ministres seran els més adients per a portar-lo a terme. En cap cas obliga a més que això. No obliga a altres col·laboracions, com seria unes eleccions, europees o cap altra. I de cap manera no 'casa' l'un amb l'altre. A més a més, si una part no compleix amb l'acord de govern, com seria el cas del finançament, l'estatut, etc. encara que sigui per una 'força major', ERC tampoc estaria obligada a res.
Anònim ha dit…
que bé que us va a E i PSC dir que el PP és el papus eh? :-)
Jo la veritat és que m'ho miro i veig que PSOE/PSC i PP són exactament iguals, però uns no se n'amaguen i els altres juguen a la puta i la ramoneta, però amb idèntic resultat.
YuriBCN ha dit…
Hola greips! Ja feia temps que no criticaves. Et trobava a faltar! ;-)

Vols dir que preferiries un Govern CiU + PP?!!! Vols dir que els resultats són exactament iguals?!!!

Quina poca memòria... o bé, quina memòria més selectiva!
Anònim ha dit…
si, ara feia temps :-) es que això que els comentaris calgui autoritzar-los no em fa massa gràcia :-)

CiU + PP no van governar mai ja que no hi ha hagut mai un conseller del PP oi? :-)

no són exactament iguals, el PSOE és molt pitjor... Com a mínim el PP té el valor d'anar de cara, que els altres s'amaguen i fan el mateix o pitjor ;-)

però bé, la història de el pp és dolent dolent dolent i amb zapatero guanya catalunya us ha anat bé. Però la veritat és que els darrers 5 anys no hem millorat ergo, hem empitjorat. I a la situació global em remeto.

enfi, jo ho veig així i és lògic que un militant d'E no :-) cap publema ;-)

Entrades populars d'aquest blog

Canvi radical de l'estat espanyol: un repte inassumible?

La llengua perilla: Culpables? Els catalans!

La nova constitució russa