Ha explicat que, a començament de segle passat, uns empresaris catalans varen comprar dos diaris de Madrid i que així aquests varen poder influir allà. Aquesta estratègia no la veu avui entre l'empresariat català. Però, és que es creu que som babaus? O és que ho és ell (més sent del ram)? Avui, no vas enlloc a comprar un diari. Avui has de comprar un grup mediatic. I què val un grup mediatic? O és que pensa que comprant un diari de comarques pots influir a Espanya (si és que en queda cap que no hagi estat absorbit pels grans grups).
Seguidament cita una enquesta de El Mundo: ¿Creu que les infraestructures a Catalunya estan... 1. millor que a la resta d'Espanya? 35,8% 2. igual que a la resta d'Espanya? 27,9% 3. pitjor que a la resta d'Espanya? 13,3% 4. NS/NC 23%. Diu que això és culpa dels espanyols, però també de que ningú de Catalunya ho diu bé.
Fins que els socialistes i els seus votants no obrin els ulls, o els hi obrim, no se'n adonaran de que el federalisme no és possible perquè els espanyols no ho volen. Ja n'hi ha prou de fustigar-se. Hem de desprendre'ns d'aquest complexe i encarar el fet de que la sortida sensata és la independència, no per un argument de sentiment nacional romàntic, sinó per un interès econòmic i social de cadascun dels votants socialistes.
I quan ell mateix explica que Catalunya, a canvi d'un etern dèficit fiscal, gaudia antigament d'un proteccionisme del seu mercat espanyol "natural", però que aquest ja no existeix, mentre que el dèficit continua, s'ha d'explicar amb més detall del perquè hem d'obtenir l'autodeterminació, la independència?
Tinguem clar, però, que "nosaltres sols" no podrem assolir la plena sobirania nacional sense un ampli, majoritari segment de la ciutadania. Ajudem-los a convèncer-se.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada