Carta oberta a "Els Matins" de TV3 i a Pilar Rahola

Havent vist el programa "Els Matins" d'avui, he fet arribar als productors la següent carta...

Benvolguts i benvolgudes,

Ho sento molt, però l’actitud de la Pilar Rahola la trobo insultant! Vagi per davant que vaig fer d’interventor d’ERC, i us puc garantir que els i les que varem fer d’interventors i apoderats de TOTS els partits (des de IC fins PP, passant, és clar, per ERC) varem acompanyar als presidents i vocals de mesa del col·legi en TOT moment en els processos de les eleccions. Si un votant no sabia trobar la mesa que li tocava, varem acompanyar-lo a trobar-la a les llistes. Si els presidents o vocals no sabien com procedir, com que nosaltres varem fer un curset a la seu del partit, els varem indicar el que indica el reglament, per a solucionar el problema.

La Sra. Rahola es fa la escandalitzada de les presses que tenen els apoderats en portar els certificats a la seu quan ha estat líder d’una formació política, a la qual, per cert, acaba de deixar pel terra. Per tant, no puc creure que no conegui, primerament, els procediments als col·legis, i segon, que no sàpiga que els apoderats etc. els pressionen per tornar el més aviat possible a les seus corresponents amb els documents que indiquen les incidències i els resultats, element de gran importància en el sistema democràtic. Segur que ella mateixa va estar implicada en això, i per tant repeteixo, em sento insultat com a col·laborador d’un partit. Als que creiem en el que representa cada partit, el que sigui, ens està criminalitzant contínuament, quan gairebé CAP de nosaltres cobra un duro, ni per la col·laboració regular, ni per la nostra assistència com a apoderats.

Estic fart que, com a participants en la labor dels partits, ens veiem implícitament vilipendiats de forma contínua, particularment per una ex-política que va cultivar una de les imatges més criticables, amb actituds que ara censura a tort i a dret.

Per altra banda, també li sembla poc els 53€ que l’administració paga als membres de les meses. Recordem que NO ÉS una remuneració per la feina, sinó unes dietes per a que pugin anar a dinar i no hagin d’anar a casa i preparar-se el menjar, per exemple. Jo, com a interventor, he rebut del meu partit 10€ pel mateix concepte, i no em queixo. Recordem que la participació en les meses electorals és un dels deures d’entre els drets i deures que tenim com a ciutadans d’una democràcia.

El que sí es podria fer des de l'administració, és oferir més informació, cursets, i personal més preparat per a ajudar els membres de les meses.

Tal com he comentat en anteriors ocasions, els medis heu de tenir cura amb els missatges que emeteu sobre el nostre sistema polític, ja que si els missatges son barrejats, exageradament negatius i crítics, podeu fer un greu mal a la democràcia. Tot i que els partits tenen una gran quota de culpa, els medis també teniu una gran part d’ella, com a canal de comunicació de considerable importància, tot i que l’esteu perdent a les noves tecnologies (perquè serà?)

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Canvi radical de l'estat espanyol: un repte inassumible?

La llengua perilla: Culpables? Els catalans!

La nova constitució russa