Errare humanum est

No vull justificar els errors que han comès els nostres polítics, però quan hi ha grans personatges històrics, admirats per molts, que han errat enormement, no demanem una mica massa dels nostres?

El Japó ja estava derrotat: la bomba [atòmica] fou totalment innecessària. Jo pensava que el nostre país havia d'evitar escandalitzar la opinió pública mundial emprant una arma, l'ús del qual ja no era necessari per a salvar vides nord-americanes.
General Eisenhower, Comandant Suprem Aliat, Europa, i després President d'EUA, al seu llibre The White House Years: Mandate for Change 1953-1956: A Personal Account, publicat el 1963
------------------------------
El Dalai Lama, en la seva primera reunió amb Mao Zedong a Pequin el 1954, va regalar-li un buquet de poesies que lloava de manera pròdiga el líder xinès com “la pluja oportuna per nodrir la terra”.
------------------------------
L'ús del volum de diner com a fita no ha estat un èxit. No estic segur que hi insistiria avui tant com ho he fet en el passat.
Premi Nobel d'economia, Milton Friedman, Juny de 2003
------------------------------
No considero que Hitler és tan dolent com se'l descriu. Està mostrant una habilitat que és sorprenent i sembla que estigui guanyant les seves victòries sense molta carnisseria.
Mahatma Gandhi, Maig de 1940
------------------------------
La mare Teresa de Calcutta fou una convidada entusiasta i mancada de sentit crític de les dictadures d'Haití i d'Albània, i dels falangistes al Líban
------------------------------
El 1933, el President d'EUA Franklin D. Roosevelt descrigué en Benito Mussolini com...
aquell senyor italià admirable

Comentaris

Anònim ha dit…
És clar, per això mateix acabes de passar-te més d'un any criticant a tort i dret certa calçotada, no Jordi? No s'hi val ponderar des del púlpit, com si estiguessis per damunt del bé i del mal.
YuriBCN ha dit…
Benvolgut anònim,
Calçotada? Si el mot no surt enlloc al meu blog! (clica-hi i veuràs).
En tot cas, no dic que no es pugui criticar, sinó que tots errem, que és humà i, precisament, que ningú és perfecte. No significa, però, que no hàgim de respondre i rectificar, i si cal, demanar perdó. En el cas d'aquesta "certa calçotada" que esmentes, això no ho he vist enlloc.

Entrades populars d'aquest blog

Canvi radical de l'estat espanyol: un repte inassumible?

La llengua perilla: Culpables? Els catalans!

Que la IMprudència no ens faci traïdors!