Vot nul, vot en blanc, abstenció?

De què podrien servir? A mi em fa por el potencial resultat. Si els independentistes, sobiranistes i nacionalistes catalans decidissin no votar un partit proper als seu pensament polític (evidentment no n'hi ha cap que pot aspirar a ser 'perfecte'), quin seria el resultat? Doncs que al Congreso no estaríem representats per ningú. Les Cortes estarien dominades per el PP, el PSOE, UDC, ...

Està molt bé fer de català cabrejat i votar negativament, però el resultat l'arrossegarem durant quatre anys. Quatre anys en que aquestes Cortes legislarà en contra nostra i a partir del qual es formarà un gobierno espanyol sense cap mena de fre, al qual no haurà de negociar res del que ens pot interessar, que ens pugui afectar, més que amb en Duran i Lérida, potser. Si ara ens queixem, tremolo pensar què passarà si no hi tenim representants. Seria unes Cortes com aquelles que hi havia fa més de 100 anys, en que el poble de Catalunya hi seria representat per congressistes botiflers, botiflers de veritat, que només votarien en clau d'interessos espanyols i espanyolistes.

Ara imaginem l'inrevés: es vota massivament alternatives independentistes, nacionalistes, sobiranistes: ERC treu 12 escons (per exemple). La posició negociadora d'Esquerra serà la mateixa? CiU actuarà de la mateixa forma com fins ara? Els congressistes del PSC seguiran fent seguidisme del seu partit espanyol de referència? No oi? Aleshores, quin és l'escenari al que hem d'aspirar? Quin és de l'interés de veritat de la ciutadania catalana?

És clar que aquest escenari és improbable (no vull pensar que sigui impossible). Però el que està clar és que el vot nul, el vot en blanc i l'abstenció només pot servir a uns... als espanyolistes. Quina por!

Comentaris

Anònim ha dit…
bah, ni CiU ni ERC ni IC poden presumir d'haver aconseguit res significatiu. Sense ells tot seria més o menys igual.

Hi ha hagut alguna llei en la que ERC (p.e.) hagi sigut crucial? Vull dir alguna llei transcendental pel poble català, clar. ;-)
YuriBCN ha dit…
Precisament: què vols fer amb la representació que tenim, un i altre? I amb un vot en blanc, nul o amb l'abstenció farem res?! O més aviat, això: no farem res més que debilitar el poc que hi ha.
Anònim ha dit…
i votant tots farem res? seguirem essent 4 gats. Els números són els que són ;-)

Pocs o molts, han demostrat sempre estimar més la cadira que al país. Ara q no em demanin que els ajudi a conservar la cadira mentre el país se'n va per l'aigüera :-)

Quan hi torni a haver un Macià, o un Companys, un Seguí, un Pi i Margall o un Villarroel si m'apures molts tornarem a votar. Si no volen entendre que l'abstenció no és voluntària sinó tremendament racional i a consciència allà ells. A mi, i a molts, ja tant se'ns en fot. :-)
YuriBCN ha dit…
Doncs, espero que tinguis raó, perquè si no...
Totalment d'acord en què el vot nul o en blanc no serveix de res perquè la majoria de gent que pensa en fer aquest tipis de vot és d'esquerres, per tant, jo diria que més que als espanyolistes serviria a la dreta.
YuriBCN ha dit…
Ja saps el que diuen, Àfrica: "El més semblant a un espanyolista de dretes és un espanyolista d'esquerres".

Entrades populars d'aquest blog

Canvi radical de l'estat espanyol: un repte inassumible?

La llengua perilla: Culpables? Els catalans!

La nova constitució russa