Els blogs no son periodisme?

Segons en Vicent Partal, parlant avui a la Catosfera, els blogs no son periodisme. El periodisme només el fan els periodistes, que son aquells que treballen pels “mitjans”, i els blogs no son mitjans.

A veure: segons el Diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans, un periodista és una “Persona que té per professió fer reportatges, entrevistes, etc., en algun dels mitjans de comunicació”, i un mitjà de comunicació és un “Mitjà de transmissió de la informació a través del qual es realitza la difusió de significats culturals”. I un blog no pot ser això?

El senyor Partal confon un mitjà amb una empresa de comunicació d'informació i opinió, que té accionistes, un equip d'empleats que segueixen una línia editorial, etc. Perquè no 'poden' ser periodistes els que escriuen un blog? No era tant innovador en Partal? No pot concebre que la professió que practica, per la que, per admissió pròpia, no te formació, pot ser practicada per la ciutadania en general?

Avui, quan TV3, per exemple, empra informació i imatges de la seva audiència, de sobte no fa periodisme, perquè el generador del contingut no és un “periodista”? Ui, ui, ui. M'oloro corporativisme, aquí?

Per cert, jo no em considero periodista, però conec algun blog, que si no ho és, ja em diràs. És un cas d'allò de "if it looks like a dog, barks like a dog, wags its tail like a dog, is it or isn't it a dog?"

Comentaris

Anònim ha dit…
en partal argumenta la seva afirmació aquí:
http://blocs.mesvilaweb.cat/node/comment/id/79271

Jo tampoc estic d'acord amb el que diu, però suposo que ell es refereix als blocs en sentit abstracte, no als blocs diguéssim informatius.

Al igual q escriure un bloc no et fa, automàticament, escriptor.
Vida quotidiana ha dit…
Si el periodisme de TV3 és el que hem vist amb la notícia de la Catosfera "apaga y vámonos"

Entrades populars d'aquest blog

Canvi radical de l'estat espanyol: un repte inassumible?

La llengua perilla: Culpables? Els catalans!

La nova constitució russa