La llum, el PP i Convergència

És curiós que després de la catàstrofe de l’apagada provocada per ENDESA i Red Eléctrica de España (REE), els primers culpables que pot trobar en Rajoy i, avui a la comissió d’Economia del Parlament, en Daniel Sirera, nou president del PP a Catalunya, no son pas les empreses ‘privades’ ENDESA i REE, sinó el govern tripartit de Catalunya. La crítica és que aquest govern no ha intervingut com hauria calgut, tutelant les infraestructures i, per tant, les empreses privades.

En canvi, no oblidem que és el Partido Popular el que ha portat el nou estatut de Catalunya al tribunal constitucional, precisament per ser massa intervencionista quan ells defensen la lliure empresa privada. Aquests son els que defensen a ultrança que son els mercats que han de regular la oferta i la demanda, excepte quan toques els interessos dels seus amiguets a empreses com ENDESA. Queda clar, doncs, que el PP segueix, tant des de Madrid com amb el seu nou equip a Catalunya, amb la política de manipulació, falsedat i engany.

Per altra banda, tenim CiU i PSC, la sociovergència, que ara es “tiren els tejos”, ara es tiren els trastos: certament, en Pujol Jr. té una bona part de la raó quan ataca els socialistes, tot criticant que el seu ministre d’indústria, en Joan Clos, tot i disposant d’informes en els que es recomanava realitzar inversions, no s’instava a les empreses a fer-les. Ara bé, fer que el primer responsable no son les companyies elèctriques, sinó el govern, que ha de garantir que es preservi un servei públic és, sens dubte, fort, quan ve d'un polític liberal. El primeríssim cupable, Sr. Pujol Jr., és ENDESA, que no ha complert el seu compromís amb la seva clientela, i si veu que no es fa prou inversió des de l'estat, és ENDESA qui ha de exigir-li! Finalment, ens adverteix que el president del Gobierno de España, "no es de fiar". I qui va pactar l’Estatut amb en ZP? Qui va portar al seu electorat a votar SÍ a aquest acord amb en Zapatero?

Al·lucino! Les dretes catalana i estatal exigeixen a un govern d’esquerres que tuteli les empreses privades. Com pot ser que en Rajoy i l’Acebes, en Mas i en Duran estiguin per l'intervecionisme?!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Canvi radical de l'estat espanyol: un repte inassumible?

La llengua perilla: Culpables? Els catalans!

La nova constitució russa