El segrestament de "El Jueves"

Segons l’aute del jutge del Olmo, del Jutjat Central d’Instrucció nº 6 de Madrid, la portada de “El Jueves” dibuixa a “Su Alteza Real el Príncipe de Asturias y su Alteza Real la Princesa de Asturias en actitud claramente denigrante y objetivamente infamante”, i per això ha segrestat, en plena “democràcia” aquesta publicació.

És curiós que el jutge consideri l’acte que el va portar al mon a ell, als “príncipes”, als avantpassats d’aquests i a tots plegats, com a denigrant i infamant.

Potser el que sí és denigrant i infamant és el que el caricaturista li posa en boca a en Felipe: “¿Te das cuenta si te quedas preñada? Esto va a ser lo más parecido a trabajar que he hecho en mi vida”. Ara bé, potser el Ministeri Fiscal no té els nassos d’interposar denúncia per difamació, ja que seria molt difícil provar que el que fan els Borbons per a cobrar l’autèntica fortuna que ingressen cada any es pugui considerar “treballar”. De fet, la funció essencial del príncep és la de reproduir-se per a perpetuar la monarquia. Per tant, no es podria descriure més fidelment aquest principi.

Per altra banda, tot l’assumpte em porta a preguntar-me perquè el jutge del Olmo i, particularment, el Ministeri Fiscal, actuen contra El Jueves, una publicació manifestament satírica, i no pas contra Libertad Digital i el periodista Federico Jiménez Losantos, que es presenten com a publicació i periodista seriosos, per l'article El nuevo Golpe de Estado PSOE-ERC, en el que es diu, parlant de l’estatut de Catalunya:

“Este Golpe de Estado cuenta también, como el de entonces, con el respaldo del Rey, al que los socialistas echaron luego la culpa de la implantación de un régimen dictatorial del que ellos mismos se apresuraron a formar parte”.

Si això no s’ha de portar a tribunals, mentre que la descripció gràfica d’un acte natural i ubic sí, realment haig de dubtar de la naturalesa democràtica de la Justícia espanyola, que per a ser democràtica, ha de ser neutre i equitativa en el seus tractes amb tota la ciutadania.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Canvi radical de l'estat espanyol: un repte inassumible?

La llengua perilla: Culpables? Els catalans!

Que la IMprudència no ens faci traïdors!