A què jugues, Vicent?

Aquesta tarda he al·lucinat. En Vicent Partal ha publicat a VilaWeb una noticia de fa dos mesos! Anuncia que...
El Consell Rector de l'Institut Municipal d'Informàtica de Barcelona (IMI) ha acordat comprar sis mil llicències del paquet Microsoft Office 07 per 524.000 euros per tal de renovar els paquets ofimàtics dels treballadors de l'ajuntament, que ja tenen deu anys (Office 97).

De fet, aquesta “noticia” és del març de 2007, i es basa en una carta pública que es va adreçar a Jordi Portabella escrita el 29 de març, criticant-lo per aquest fet.

A part de que s’obvia que el consell rector de l'IMI que va prendre la decisió en darrera instància d'advocar pel programari propietari de Microsoft, compta amb una majoria qualificada de membres del PSC-PSOE, PP i CiU, i que només hi ha un membre d’Esquerra, que queda en absoluta i total minoria, s’oblida en Vicent de mencionar que des de la regidoria de la Ciutat del Coneixement, Esquerra va promocionar la difusió de Catix, la distro de GNU/Linux, la primera plataforma completament en català.

A més, malgrat la composició del Consell Rector de l’IMI, es va poder impulsar la migració d’alguns sistemes informàtics de l'Ajuntament de Barcelona al programari lliure, a més de fer una clara difusió pública del PL des de Ciutat del Coneixement, amb accions concretes de promoció del programari lliure (Institut Català del Programari Lliure, Setmana de les TIC de la Fundació de la UPC) en què intervingueren tots els actors implicats en el desenvolupament del programari lliure: universitats, empreses, agents socials i administracions públiques, tot impulsant experiències pilot d'implantació del programari lliure tant en d'altres administracions locals com dins el propi Ajuntament.

A què jugues, Vicent? A qui li vols fer un favor, publicant això el dia abans del final de la campanya? Al PSC-PSOE? A CiU?

Comentaris

Anònim ha dit…
De debò creus que aquesta notícia farà guanyar algún vot a CiU? No vas massa enllà en la teva conspiranoia??? ;-)

I si ERC promociona Catix tal com va promocionar les seleccions nacionals déu ens agafi confessats!

Només un detall: jo tinc (a casa) tot el programari en català i no és pas Catix! :-O
YuriBCN ha dit…
Hola greips,

A la pregunta... espero que no!

Al comentari sobre Catix i les seleccions, d'acord, no es va promocionar com millor caldria, però hi ha algú que ho hauria fet millor? Espera't, hi ha algú que tingui els collons de fer-ho, punt? I si és que sí, que ho facin!

Del que em queixo de veritat és que en Partal no hagi fet ni cas a aquesta notícia fins ara, el dia abans del final de campanya. És mala llet! De què, no ho sé. :-(
No ho va treure en el seu moment, quan podria haver servit de quelcom, i dona la impressió de que s'ho hagi guardat a la cartutxera!

Ah! Jo també ho tinc (gairebé) tot en català, i tampoc és Catix.

Entrades populars d'aquest blog

Canvi radical de l'estat espanyol: un repte inassumible?

La llengua perilla: Culpables? Els catalans!

La nova constitució russa