“El coronel Macià” - una història de cine

La pel·lícula “El coronal Macià” és una història de cine. Un militar, monàrquic, de “regio honor”, que considera que els seus companys d’armes no son dignes de ser-ho, i per això deixa cos i antiguitat, a punt de graduació a coronel, per a lluitar políticament la ignomínia d’uns necis que no pensen més que en la seva España, i no l’Espanya del seu poble.

En Macià era, de bon començament de la seva activitat política, fins i tot abans de deixar les armes, profundament d’esquerres. Rebutja les propostes de la seva pròpia família d’incorporar-se en les dretes d’en Mauri, per a fer costat dels jornalers del camp de Lleida.

L’última pel·lícula d’en Josep M. Forn ho deixa ben clar. Una obra extremadament ben documentada, un “docudrama” de pel·lícula i molt didàctic, que ens mostra que els temps no canvien, tot i que hagin passat tres o quatre generacions. La pel·lícula biogràfica d’en Macià ens mostra perquè, tot i voler-ho ser, no va poder ser espanyol i català. I amb el pas del temps, res no ha canviat: només podem ser catalans, o no ser.

Ja sé que pot ser somiar truites, però dels somnis també viu l’home: espero que en Montilla segueixi l’exemple d’en Macià, que vegi que ser President d’un estat independent, mida Dinamarca, per exemple, per població, economia, etc. pot ser molt més interessant que ser “Presidente de una región de España”, tant pel seu govern com, sobre tot, per la seva ciutadania.

Et recomano la pel·lícula que, si no ets catalanista convençut, te’n farà, i si ja ho ets, et farà independentista!

Comentaris

kapde ha dit…
Per dresgràcia, em temo que en Montilla i tota la seva patuleia posen la unitat d'Ecspanya per davant del benestar social del que tant s'omplen la boca.

Espero veure aviat la pel·lícula.

Salutacions cordials.

Entrades populars d'aquest blog

Canvi radical de l'estat espanyol: un repte inassumible?

La llengua perilla: Culpables? Els catalans!

La nova constitució russa