Esquerra esdevé més "normal"

Esquerra ara té una corrent interna crítica. És un fet absolutament normal en un partit democràtic i no s’ha de veure com una anomalia. Qualsevol partit del nostre entorn, lliberal democràtic occidental, en té. En democràcia, sempre hi haurà opinions lliurement expressades, i això ho considero "normal". El que no seria normal seria que tothom estigués d’acord en tot. Això semblaria més aviat característica dels règims totalitaris on les "repúbliques democràtiques populars" de torn convocaven eleccions amb aprovacions de polítiques governamentals del noranta i tants per cent.

Ara bé, el que no és tant normal és que el medis esbombin ara a tort i a dret el fet de que hi ha divergències entre els republicans d’Esquerra. Ja fa uns anys va crear-s’hi una corrent, "Avantguarda", que volia ampliar encara més la democràcia interna d’Esquerra. No se’n va dir absolutament res, i avui ja no existeix.

En canvi, avui que Esquerra es veu com una força política de consideració, els medis, que son controlats per tots els partits menys ERC, tenen algun interès especial en que se’n faci tant de soroll?

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Canvi radical de l'estat espanyol: un repte inassumible?

La llengua perilla: Culpables? Els catalans!

La nova constitució russa