En Pujol escarransit

Avui llegeixo a la Vanguardia que en Pujol no va impulsar una reforma de l’estatut per por. No ho va fer perquè li semblava que Catalunya podia tirar endavant perquè aquell Estatut era suficient, una eina capaç de menar al nostre país vers un futur prometedor, no. Va evitar una pugna amb una Espanya que sabia (i sap) que no vol permetre que Catalunya, els catalans i catalanes, vinguem d’on vinguem, ens desenvolupem tal com considerem nosaltres que ho hem de fer, subjugant-nos a les directrius d’uns forans a la nostra societat.

Diu que "en un moment determinat, la voluntat del poble de Catalunya diu que s’ha d’anar a reformar l’estatut", però que ell "anava per altres camins". Aquest és el President venerable que teníem, el líder que ens havia de portar a coses millors, el que ens ha deixat com a hereu de la seva política en Mas?

En Pujol ha deixat veure el plomall de CiU, dels que es vanaglorien d’un passat millor amb un govern que ho sabia fer millor. En Pujol deixa veure que tenia una política escarransida, que era un President escarransit. Millor no fer soroll que no exigir el que hem de tenir: llibertat i una autèntica democràcia on ens respectin la nostra voluntat.

Comentaris

Anònim ha dit…
Amb aquesta política escarransida, i amb uns pressupostos molt més minsos que els d'ara, va aconseguir una Radio Televisió catalana totalment en català en contra del que volien el PP-PSOE. Una immersió lingüiística a l'escola. Tenir una de les millors xarxes hospitalàries i de qualitat, una política integradora i durant el seu mandat la nació catalana ocupà el primer lloc en el rànquing polític, econòmic i social. Va ser qui va proposar la supressió de la "mili" i va aconseguir traspassos que no estaven contemplats ni en l'Estatut ni en la Constitució, como era el traspàs de la policia de tràfic. Els socialistes van bloquejar durant 11 anys el traspàs de la policia i van començar a dictar lleis, com la LOAPA, que Pujol va combatre i va guanyar als tribunals.
Tothom a Catalunya se sentia orgullós de ser català i els de la resta de l'Estat envejaven la nostra situació política.
L'escarransit és el balanç de 7 anys de tripartit en els que ens han marcat els gols que han volgut.
El Mas li dóna mil voltes al Montilla i als seus escolans i en el seu discurs hi ha contingut i proposta per tirar endavant el país i no rancúnies i ullades al passat del que només convé.

Entrades populars d'aquest blog

Canvi radical de l'estat espanyol: un repte inassumible?

La llengua perilla: Culpables? Els catalans!

Que la IMprudència no ens faci traïdors!